Hon tog hela företagets digitaliseringsresa under sina vingar

Ledarna utser Jessica Nordlander, chief digital officer på utbildningsföretaget STS Education till Årets Innovativa Ledare.

Andreas Miller, Ledarnas ordförande, delade ut priset under tisdagskvällen på Chefgalan i Stockholm.

I Jessica Nordlander ser vi en chef som bryter ny mark. Med hennes innovativa ledarskap tar hon hela företagets digitaliseringsresa under sina vingar. Det är ett modigt steg i en organisation som varit väldigt analog, säger Andreas Miller. I det här fallet har ledarskapet verkligen bidragit till verksamhetens framgång i den globaliserade världen.

Juryns motivering lyder

”Det är lätt att vara innovativ i en ny digital organisation, men det verkliga testet för en ledares förmåga är att omvandla en anrik analog rörelse. Det kräver mod, eftertanke och en vilja att försöka utan att förstöra, och att förstärka och frigöra allt det goda i organisationen och medarbetarna. Allt det har denna ledare visat prov på, samtidigt som hon reflekterar kring vad ledarskap är idag, vad vi kan lära oss av det förgångna och vad som är värt att ta med sig in i framtiden.”

Fler företag måste våga skapa rum för innovation som ju är motsatsen till effektivitet. Jag brinner för att testa nya frågor och våga misslyckas. Många chefer och ledare behöver verktyg för att kunna hantera detta i organisationen och jag är stolt över att mitt ledarskap lyfts fram som föredöme, säger Jessica Nordlander.