Vi har stängt från 1 april 2020
Keymetrics

Hitta den som stal din iPhone

Du vaknar upp efter en blöt lördagkväll på krogen och upptäcker att din iPhone är borta. Du blir helt kall då det känns som du har blivit av med hela ditt liv som fanns i din telefon, bilder kontakter ja allt. Du försöker ringa kompisarna som var med igår, på en helt vanlig telefon då du är en av få i vänskapskretsen som fortfarande har en, men de svarar inte. Ett inte helt ovanligt scenario. Vad gör du, polisanmäler?

Det finns ett annat sätt, installera hitta min iPhone  på datorn så kan du söka upp din telefon och åka ut och besöka förövaren och snällt be att få tillbaka din stulna telefon.

Det här är en ny trend som pågår just nu i USA, men det är inte helt problemfritt att åka ut till den som stulit din telefon. Tekniken öppnar upp möjligheten för människor att ta lagen i egna händer, men de kan ge sig ut på riktigt djupt vatten om de går till en platser dit de inte ska gå. En del har varit framgångsrika, andra har tyvärr blivit skadade på kuppen.

Så möjligheten finns framför händerna på dig att hitta boven och GEO-positionera honom, för att sedan åka ut och konfrontera honom.

Frågan kvarstår, hur skulle du göra om du blev av med din telefon?

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.