Hemligt team ryktas arbeta på stora förändringar i Appstore

Appstore uppges planera stora förändringar för Appstore, som kan innebära en fräschare sökfunktion och sponsrade sökresultat för betalande appföretag.

Uppgifter till Bloomberg pekar på att ett “hemligt” team på 100 anställda jobbar på att förbättra Appstores sökfunktion. En annan nyhet verkar vara möjligheten att låta företag betala för mer framträdande platser vid sökningar.

Apple tycks ha blivit medvetna om att Appstore behöver en ny sökfunktion. Med 1.5 miljoner nya appar kan det så vara dags – och kritiska utvecklare har höjt rösterna och krävt en bättre sökfunktion.

Läs mer: Äntligen – nu ska man kunna dölja iPhone-apparna du inte vill ha

Man menar på att det är svårt för nya appar att slå sig fram på en så stökig marknad. Lösningar som efterfrågats är exempelvis möjligheten att hitta specifika appar lättare genom intressebaserade sökord. Om detta är något teamet jobbar på är dock för närvarande okänt.

Något som verkar övervägas är alltså möjligheten att låta företag betala för att synas “överst” vid vissa sökningar – lite som de “sponsrade” länkarna vid vissa googlingar, till exempel.