Hemlighetsfulla analysföretaget Palantir kan vara bakom Trumps seger i USA

Hemlighetsfulla och ökända analysföretaget Palantir har fyllt på sin kassa med ytterligare 20 miljoner dollar. Värdet på bolaget idag är 20 miljarder dollar och när man läser mellan raderna vad de sysslar med så förstår man snabbt varför.

Palantir har kunder som regeringar, finansbolag, hälsoföretag, företag med tjänster inom analys, säkerhet och datahantering.

En av Palantirs större kunder är amerikanska underrättelsetjänsten CIA.

Några företag och organisationer som investerat i Palantir är: Artis Ventures, Ben Ling, Founders Fund, Glynn Capital Management, GSV Ventures, the CIA-supported fund In-Q-Tel, Jeremy Stoppelman, Keith Rabois, Khazanah Nasional, Kortschak Investments, Mithril Capital, REV, Sozo Ventures och Ulu Ventures.

Det visar sig att den senaste investeringen skedde samtidigt som Donald Trump valdes till President i USA. Peter Thiel som är medgrundare till Palantir har alltid stått på Trumps sida. Att Palantir medverkade till Trumps vinst i valet är given. Thiel ingår numera i Trumps inre krets vilket bevisar att data och analys alltid trumfar.

 

Enligt rykten ska Palantir ut på börsen under 2017.