Hellre rörliga bilder än text – framgång för video på Facebook

Vi rapporterade nyligen om att Facebook bygger om sin nyhetsflöde för att prioritera uppdateringar från familj och vänner hellre än publicistmaterial. I samband med detta skrev jag om att detta kan främja videoinnehåll på sajten – något som alltså redan verkar vara ett faktum, när nya siffror nu visar att video nu är på stark uppgång.

Läs mer: Facebooks nya prioriteringar – hellre vänner än nyheter

Undersökningen, utförd av analysföretaget Social Flow, visar något intressant: videoinlägg stod för bara 0,9 procent av de totala inläggen, men 7,15 procent av räckvidden, 5,2 procent “gilla”-reaktioner och 11,1 procent av alla delningar.

SocialFlow har utfört studien under 30 dagar i följd, och är inkluderar alla möjliga videos som sänts via SocialFlows egna plattform. Undersökningen, som presenterades på Facebook Live inkluderade faktiskt inte just Live-videos i undersökningen, något som skulle kunna ge ännu högre siffror.

Facebook har nämligen börjat betala publicister för att de ska använda sig av Facebook Live, och enligt uppgifter från bland annat Wall Street Journal så ska man redan ha betalat ut 50 miljoner dollar till aktörer som New York Times eller CNN.

Det var inte så länge sedan som en högt uppsatt Facebookchef sade att hon trodde videos helst skulle ta över på communityn inom fem år.

Läs mer: Inom fem år är det bara video på Facebook

Kan hon ha rätt?

Behöver du hjälp med din annonskampanj på sociala medier? Klicka här.