Hellre Netflix och Spotify än tråkiga SVT och SR

Regeringen har bestämt att svenska folket ska betala ännu mer i radio- och tv-avgift så att SR, SVT och UR kan jobba vidare, med det som de sysslar med om dagarna. Men jag väljer hellre ett år med Netflix och Spotify än att betala en avgift till något som jag inte längre nyttjar, och jag får 200 kr över.

Vem ens bryr sig om public service idag. Om du frågar kidsen så vet de ju knappt vad det är längre. Youtube däremot har de stenkoll på och drömmer om att en gång själv bli en stjärna.

Avgiften för 2016 var redan 2.216 kronor och enligt regeringens budgetförslag blir den 2.340 kronor om året. Pengar som nyttjas, enligt mig bättre, med att få ett intressant utbud som Netflix. Netflix kostar dig bara 948 kronor per år så du har även råd med Spotify som kostar 1188 kronor årligen och 200 kronor över till att köpa något fint till svärmor.

Det känns så otroligt förlegat att år 2016 vara tvungen att betala en skum avgift till något som jag inte bryr mig om. Det är som kyrkoskatten som staten till slut fattade ska vara frivillig. När ska de fatta samma sak om radio- och tv-avgiften?

Men hur blir det då med den berömda “lägerelden” som alla snackar om? Du vet när svenska folket, enligt mätföretaget MMS, samlas runt TV-apparaten för att titta på Mello. Om du tycker det är värt 2.340 kronor för att titta på Melodifestivalen kan man argumentera för att betala avgiften. Men du skulle ju faktiskt också ha råd att åka till tillställningen för att titta på den live. Det blir nog en ännu häftigare upplevelse än att sitta hemma på soffan.

Vem behöver lägereldar när vi har Facebook, Snapchat och Insta där man delar allt om alla ändå.

Det är dags för Public Service att förstå vad publiken vill ha, speciellt så när de tvingar en att ha deras tjänster. Det som trendar starkast just nu är Netflix och redan idag har var tredje svensk tillgång till alla serier och filmer. Att titta på det man vill, när man vill och hur man vill är ett måste idag. Men det är inte heller bara tillgängligheten som är viktig utan också självklart innehållet. Public Service erbjuder helt enkelt inte mycket som är intressant, trots sina tappra försök att finnas på alla plattformar.