Hellre avstå från julklappar än att byta mobilnummer

Varannan svensk skulle hellre bli utan julklappar, än vara tvungen att byta mobilnummer. Det visar en undersökning som mobiloperatören Vimla har gjort. Andra saker som vi är beredda att göra för att behålla vårt mobilnummer är att låta bli att äta godis i en månad, rensa avlopp och aldrig mer kolla på gulliga kattklipp.

– Att vi är beredda att offra både julklappar och sluta äta godis visar hur viktigt vårt mobilnummer är för oss. Undersökningen visar också att unga personer i större utsträckning än äldre kan tänka sig att anta mer extrema utmaningar för att slippa skiljas från sitt nummer, som till exempel avstå från sex och springa naken över ett torg, säger Johan Littorin på Vimla.

Faktum är många oroar sig i onödan. Var tredje svensk är inte medveten om att man har rätt att behålla numret vid byte av operatör, enligt den färska undersökning som Vimla genomfört tillsamman med undersökningsföretaget Snabba Svar. Det är en av flera missuppfattningar som gör att konsumenten stannar kvar hos sin operatör, trots att många är missnöjda.

Sex saker vi hellre skulle göra hellre än att byta mobilnummer:

– Avstå från julklappar (56 %)
– Inte äta godis på en månad (30 %)
– Hjälpa kompisar att flytta (30 %)
– Rensa avloppet (23 %)
– Tacka nej till en Facebook-vänförfrågan från chefen (19 %)
– Aldrig mer titta på gulliga kattklipp (19 %)

Var tjugonde ung svensk (15-22 år) kan också tänka sig att leva i celibat resten av livet för att behålla sitt nummer. Lika många kan också tänka sig att springa naken över ett torg för att slippa byta.

Undersökningen är utförd av Snabba Svar på uppdrag av Vimla. Totalt deltog 2013 personer från hela landet i undersökningen som var webbaserad och pågick mellan 20-26 november.