Helgens läsning – fulla japaner och elektriska alger

I denna artikel finner du helgens artiklar från runt om på nätet i mycket kort format. Du får möta fulla japaner, alger som blir kraftfulla batterier samt se Virgin Americas nya webbplats som slår andra flygbolag på fingrarna.

Virgin America lyssnar på användarna och gör en tokmodern sajt

VirginAmericahemsida

Virgin America har gjort om sina webbplats och den är både stilfull och effektiv i all sin enkelhet. De helt enkelt lyssnade på sina avändare, tittade på statistik och bestämde sig för att göra en webbplats som är responsiv samt anpassad för resenären som vill boka en resa på mycket kort tid. Med andra ord en webbplats utan allt tjafs. SAS, Norwegian och alla andra flygbolag hoppas ni spanar in Virgin Americas webbplats.

Fulla japanska affärsmän sover lugnt på Tokyos gator

Att sova på gatan har blivit så vanligt att barkedjan Yaocho Bar Group ville göra något åt saken. De smög fram till sovande affärsmän och draperade dem som en reklamaffisch. Med viral effekt och en portion humor blev det en framgångsrik kampanj. Resultatet ser du nedan.

Här är ännu en klassisk video på en full japan som går åt fel håll i rulltrappan.

Alger blir kraftfulla batterier

alger_batterier

Adam Freeman som byggt en prototyp av ett batteri som drivs av alger säger att batteriet är 200 gånger starkare än nuvarande litiumjon baserade batterier som används i bland annat mobiltelefoner och bilar. Hans forskningsföretag som heter Algas har som målsättning att få ut ett batteri på marknaden som inte kostar mycket och som faktiskt är bra för miljön. Läs mer här.

H ar du några tips om intressanta eller roliga artiklar. Skicka då e-post till oss på Dagensanalys.se.