Hélène Barnekow ny vd för Microsoft Sverige

Microsoft Sverige meddelar i dag att Hélène Barnekow blir ny vd.

Hélène efterträder Joacim Damgard, som nyligen gick vidare inom Microsoft till en roll som Vice President of Sales, Marketing & Operations for Microsoft in Central and Eastern Europé.

– Hélène har en stor passion för och en gedigen erfarenhet av digital transformation, samt en unik förmåga att skapa starka team som kan ta verksamheten och våra kunder och partners framgångar till nya höjder. Det känns som en perfekt matchning och är otroligt glädjande att välkomna henne till Microsoft, säger Vahé Torossian, Corporate Vice President för Microsoft Western Europe.

– Det är en stor ära att få möjligheten att leda Microsofts svenska verksamhet som är på en otroligt spännande resa med ett starkt momentum i spännande tekniker som artificiell intelligens, mixed reality och molntjänster, som blir allt vanligare i Sverige. Jag ser fram emot att bidra till ett företag med stort fokus på att skapa förtroende för tekniken och värde för sina kunder och samhället genom innovation och en stark värderingsstyrd kultur med kunden i centrum, säger Hélène Barnekow.