“Hela kundresan måste upplevas konsekvent och stämma överens med varumärket”

Emakina DBG vill skapa en ny typ av leadbyrå som kombinerar varumärkeskommunikation och teknik i samma erbjudande.

Emakina DBG lanserar ett nytt e-handelserbjudande under ledning av Daniel Ahlqvist (Business Unit Director) och Jonas Stensved (E-commerce Solution Architect).

Idag levereras e-handelslösningar allt som oftast av en teknikbyrå, men vi ser att kommunikation, kreativitet och teknisk utveckling behöver finnas i samma team för att möta konsumenternas ökade förväntningar. Kundupplevelse är mer än webshop. Hela kundresan måste upplevas konsekvent och stämma överens med varumärket, säger Daniel Ahlqvist (på bild).

För att kunna ta ett helhetsgrepp på kundernas varumärkesupplevelser längst hela kundresan består det nybildade teamet av lösningsarkitekter, utvecklare, digitala strateger, designers och kreatörer. Dessutom kommer teamet i Stockholm att arbeta helt integrerat med Emakina i Amsterdam. Den nederländska systerbyrån är specialiserade på e-handel och utvecklar lösningar för storkunder som Ecco, Rituals och Intersport på Salesforce Commerce Cloud – en av världens ledande e-handelsplattformar, skriver företaget i sitt pressmeddelande.

Det investeras miljardbelopp i plattformar som Salesforce globalt. Men i Sverige och Norden ligger vi efter, många nöjer sig tyvärr med hemmasnickrade lösningar. Vi tror att det kommer bli helt affärskritiskt att investera i ledande plattformar nu när AI och automatisering gör sitt intåg på allvar, säger Jonas Stensved (på bild).