Hela filmer får plats med Twitters nya, större GIF-format

Häromdagen uppgraderade Twitter gränsen för GIF-bilder (alltså de animerade bilderna som oftast innehåller katter) från 5 MB till 15 MB. Det kan låta lite – men nu finns det en mängd Tweets där hela långfilmer får plats i en enda GIF. Nu kan alltså även annonsörer skapa längre och snyggare GIF-ar på Twitter.

Nättidningen The Verge (som upptäckte att GIF-gränsen blivit större först av alla) har samlat på sig ett stort antal GIF:ar där användare har klippt ihop hela Matrix till att få plats på en enda GIF, eller varför inte hela TV-serien Seinfeldt?


Möjligheterna till att få plats med mer innehåll ökar dramatiskt i och med Twitters ökning med 10 MB. Det är också ett smart drag av sociala medieföretaget, som ju vill behålla känslan av att vara en mikroblogg (därav de alltid närvarande 140 tecknen) men samtidigt måste man få fart på skapandet av fler inlägg.

Läs mer: Fler GIF-bilder på Twitter snart ett faktum

Video är ju också den allt mer dominerande kommunikationsformen på sociala medier, och detta inbegriper även dessa animerade bilder. FAcebooks Messenger har redan fått GIF-bilder som en integrerad del av sin tjänst, så det är inte alls konstigt att Twitter vill påminna alla om de är bäst på GIF:ar. Men det finns en brasklapp – de längre GIF:arna är begränsade till webben, och går inte att lägga upp från mobilen.