Hat är starkare än kärlek – avslöjar ny TV-studie

Kärleken övervinner allt, men det verkar vara hat som driver oss till att se mer TV-innehåll. Detta enligt en ny studie som undersökt vad som får oss att vilja se mer TV-serie vecka efter vecka.

Analysföretaget Canvs har tittat på Tweets relaterade till över 400 TV-serier och 5 700 avsnitt, och de har alltså konstaterat att hat-relaterade känslor ger det starkaste ökningen av tittarengagemang vecka efter vecka.

Faktum är att hat faktiskt var tre gånger så framgångsrikt i att hålla tittarengagemanget uppe – så ja, hat kan vara starkare än kärlek. Men frukta icke – komediserier beskrivna med ord som “kärlek” eller “skönhet” var ofta mer framgångsrika än de som bara beskrevs som “roliga”.

Studien gjorden tillsammans med Twitters datamätningar från Nielsen, och är också relaterad till en tidigare studie kring känslorelaterad “programmatic” kunde öka försäljningssiffror.

Läs mer: Kvinnor föredrar sociala appar, män ”praktiska” – men alla älskar Facebook

Så medan komedier som beskrevs med orden “kärlek” i de flesta tweetsen fick en 0,1 procentig ökning av tittarsiffror veckan därpå, så fick dokusåporna och dramaserierna en ökning med 0,7 procent om twitter-inläggen veckan innan innehöll ordet “hat” (Game Of Thrones, någon!?).

hat kärlek canvs
Källa: Canvs via AdWeek

Kontentan är alltså – hat kan vara bra. Sålänge det inte handlar om serien i sig, utan om karaktärerna eller dramautvecklingen så är det faktiskt ett smart grepp som kan öka tittarnas engagemang och hålla kvar dem lite längre. Hat är ju en engagerande känsla, och vi vill ju ändå se vad den där vidriga karaktären ska hitta på nästa vecka.

Behöver du hjälp med att öka tittarengagemanget kring din annonskampanj på nätet? Klicka här.