Har ni en företagsblogg? Om inte är det dags att tänka om!

En företagsblogg är ett av de mest kostnadseffektiva sätten att nå ut till din målgrupp. Forskning från HubSpot visar dessutom att företag som prioriterar sin blogg har upp till tretton gånger högre ROI.

Att ha en företagsblogg kan vara väldigt tidskrävande och är därför något som många företag prioriterar bort. Kanske lägger de hellre sin energi och budget på sociala medier eller video. Men en företagsblogg som uppdateras regelbundet är en utmärkt kanal att driva trafik till en hemsida, samtidigt som den boostar varumärket.

4 skäl till varför alla företag bör ha en blogg

Så har ni inte en blogg idag, eller en blogg som inte uppdaterats på ett år, kan det vara dags att tänka om. Ifall du fortfarande inte känner dig helt övertygad kommer här fyra skäl till varför en blogg bör ingå i er budget:

1. En blogg driver trafik till din hemsida

Företag som har en blogg får 55 procent mer trafik än företag som inte har en. En del av trafiken kommer såklart från redan existerande kunder, men troligtvis genererar den även en hel del nya besökare. Google älskar företagsbloggar som uppdateras kontinuerligt och levererar relevant innehåll till besökarna. Statistik visar att bara genom att ha en blogg förbättras din position på Google med 434 procent. Varje besök till din sajt är en potentiellt ny kund.

2. Du ökar din försäljning

B2B-företag som har en blogg får hela 67 procent fler leads än de som inte har en. Marknadsförare inom B2B anser även att blogginlägg är det mest effektiva sättet att öka intresset och kännedom hos potentiella kunder. Här är det viktigt att dina blogginlägg har en call to action (CTA). Vad vill du att dina kunder ska göra när de har läst blogginlägget? Ska de läsa om era produkter och tjänster, skriva upp sig på nyhetsbrevet, fylla i ett formulär eller fortsätta att läsa andra spännande inlägg?

Genom att använda CTA på din sajt ökar du chansen till konvertering. En studie visar att konsumenter faktiskt är 131 procent mer benägna att köpa från ett varumärke direkt efter att de har läst intressant och lärorikt innehåll.

3. En blogg hjälper dig att bygga upp ett förtroende hos kunden

Oavsett om du riktar dig mot företag eller privatpersoner så är det alltid människor du kommunicerar med. Människor är såklart mer benägna att köpa från ett företag de litar på. Använd därför bloggen för att visa er kompetens och att ni är duktiga på det ni gör. Genom att dela med er av er kunskap är det större chans att kunden har ert varumärke top-of-mind nästa gång de behöver hjälp.

Använd också bloggen som en plattform för att ta upp era kunders mest vanliga frågor och funderingar. När du skriver om saker som kunden anser är viktiga visar du att du bryr dig om deras problem och vill hjälpa dem med lösningar. På så sätt bygger du även upp kundens förtroende och lojalitet till ert företag, något som är avgörande för att lyckas idag.

4. Er SEO förbättras

En företagsblogg är ett utmärkt sätt att förbättra företagets SEO. Du får oändliga möjligheter att skapa innehåll som engagerar och samtidigt hjälper dina kunder (något Google älskar). Google belönar även din hemsida med högre ranking ju längre ni behåller besökaren på hemsidan.

Tänk även på att optimera hemsidan för sökmotorer för att öka era chanser att positioneras högt i resultatlistan. Faktorer som hur snabb sidan är, hur säker sidan är (https), hur mobilvänlig etc. påverkar hur Google rankar hemsidan. Alla vill såklart ligga högst upp på Google vilket inte är konstigt med tanke på att 50 procent av trafiken går till de webbplatser som är i topp tre.

Behöver du content eller hjälp med att skriva texter? Vi på Karlssons Textbyrå kan hjälpa dig. Här kan du läsa mer om vad vi kan göra för ditt företag.