Här ska du annonsera för att nå yngre killar

Imgur samlar yngre konsumenter som spenderar timmar med att dela och titta på bilder i så kallade storyboards. Nu har flera annonsörer som exempelvis Ebay uppmärksammat sajten och engagerat besökarna.

Imgur är en bildsajt där du kan med roliga, knasiga, allvarliga, galna och vanliga bilder dela med dig av din vardag, dina upplevelser samt dig själv. Sajten lockar en yngre publik och det är främst killar som hänger på Imgur.

Om du vill nå en månatlig publik om 150 miljoner aktiva användare, som till större del är manlig, 75 procent är yngre än 35 och nära 60 procent är i åldrarna 18 till 24 år så är Imgur för dig.

Imgur är som en Reddit fast med bilder där de bilder som får flest röster hamnar överst. Sajten har nu börjat uppmärksammas av annonsörer som vill nå yngre killar med sina varumärken.

“We work with the advertiser to develop content that would fit well with the community. So, users perceive the content coming from brands as something that enhances the experience.” förklarar Steve Patrizi som är marknadsansvarig till AdWeek i denna intervju.

> Läs mer om Imgur här