Här hittar svensken sina resor – du kommer att bli förvånad

Undrar du också hur svensken hittar sina resor? Insight Amigos har med en surfpanel tagit fram information om hur vi i Sverige hittar och bokar våra resor.

1. sj.se
Tro det eller ej men SJ, Statens Järnvägar, är den webbplats som flest besöker när de vill hitta en resa. De når varje vecka drygt 17 procent av alla svenskar.

2. booking.com
Resesajten där du kan boka hotell, flyg och hyrbil är den största webbplatsen när svensken vill resa utomlands. 10,3 procent av alla svenskar besöker webbplatsen varje vecka.

3. hotels.com
Näst störst bland de resesajter som samlar flyg, hyrbil och hotell är hotels.com, som varje vecka når 10 procent av alla svenskar.

4. sas.se
Scandinavian Airlines med en räckvidd om 9,5 procent är fortfarande i topp när svensken ska hitta sin flygresa, men andra flygbolag som exempelvis Norwegian är hack i häl.

5. tripadvisor.se
Trotjänaren Tripadvisor, med en räckvidd om 8 procent, där du kan både boka, få guider och läsa om resor är en av svenskarnas favoriter när man vill hitta sin resa.

Om du vill ha mer information om hur svensken hittar eller bokar sina resor på internet, eller data om andra branscher, kan du kontakta Insight Amigos.

Siffrorna baseras på en surfpanel (desktop) under en snittvecka i oktober och visar surfande för svenskar i åldern 16-75 år.