Här är vinnarna i Nordic Digital PR Awards

Igår avgjordes den tionde upplagan av Digital PR Awards, som i samband med årets jubileum blev en internationell tävling där företag från hela Norden ställdes mot varandra. Konkurrensen var stenhård – så vinnarna hade skäl att fira ordentligt på Usine i Stockholm igår.

Processen för att kora vinnarna har varit omfattande. Först gick den interna juryn igenom över 150 ansökningar som också analyserades och utvärderades på den data som finns tillgänglig via Mynewsdesks plattform – för att landa i sex finalister i respektive kategori. Slutligen presenterades de tävlande för den externa expertjuryn som avgjorde tävlingen.

Det har varit en fantastiskt spännande process, väldigt inspirerande och lärorikt att bekanta sig med alla nominerade bidrag. Det var intressant att se hur de arbetat med sin kommunikation på flera plattformar, både inom branding, storytelling och produkt, säger Glenn Bisgaard, Head of Customer Management and Communications, Apollo Rejse.

Årets jury:

  • Nils Apeland, Founder and CEO, Bedre Kommunikasjon and Talerlisten
  • Canan Yasar, Creative Director, Obeya
  • Mikaela Sonck, Head of Children and Teen Content, YLE
  • Glenn Bisgaard, Head of Customer Management and Communications, Apollo Rejser
  • Sara Lindström, Global PR Manager, Mynewsdesk

Här är alla vinnarna i Nordic Digital PR Awards

Newsroom of the Year

Vinnare: Telenor
Motivering: Telenor utmärker sig genom att hitta kreativa vinklar på sin kommunikation, vilket gör dem intressanta för en bredare publik. De använder sig dessutom av bra bilder som förstärker budskapen på ett emotionellt plan. Telenor är trovärdiga och belyser aktuella samhällsfrågor kopplade till varumärket, till exempel internetsäkerhet. De spelar i en helt egen liga där journalistiska ideal och genomtänkta budskap skapar högt nyhetsvärde.

Nominerade: Scandic Hotels, Telenor, Rusta, Findus, Löfbergs & Grant Thornton

Digital Storyteller

Vinnare: Helsingborgs Konserthus
Motivering: Helsingborgs Konserthus stora styrka är att de lyckas sätta kreativa vinklar på relevant och informativt innehåll. De uppnår inte bara imponerande resultat i medierna, de är trogna sina värderingar och är inte rädda för att ta ställning när det krävs. De arbetar aktivt med storytelling för att skapa intresse hos målgruppen. De är duktiga på att optimera sina kommunikationsinsatser i sociala medier för att budskapet ska nå hela vägen fram.

Nominerade: Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus, AGA gas, Paulig Foods, Gyldendal Akademisk, Thorengruppen & Boklok

Shooting Star

Vinnare: Hack for Sweden
Motivering: Hack for Sweden är målmedvetna och engagerade i att synliggöra hur öppna data kan säkra Sveriges digitala framtid. Deras engagemang genomsyras i all kommunikation. Under året har de verkligen hamnat i strålkastarljuset, tack vare sitt fokus på aktuella ämnen som AI, hållbarhet och framtiden för tech. Med visionen att ge tillbaka, når Hack for Sweden ut brett med sin kommunikation.

Nominerade: Stellagalan, Nordic Truckcenter, Hack for Sweden, Transdev, Pelastusarmeija & Aller media A/S

Most Successful Story

Vinnare: Wimab Evenemang
Motivering: Wimab visar tydligt hur viktigt det är att förstå sin publik för att nå framgång, något som de lyckas väldigt väl med utan stora resurser eller en stor marknadsavdelning. Deras digitala julkalender “Ät dig frisk” blev en viral succé, som än idag genererar trafik. Att kombinera SEO och PR gav dem en riktig fullträff som blev årets story!

Nominerade: Wimab Evenemang, Svenska Downföreningen, Bikubenfonden, Ford Motor Norge AS, SJ & Taloushallintoliitto

PR Personality of the Year

Vinnare: Sarah Djerf, The Winery Hotel
Motivering: I Stockholms konkurrensutsatta hotellbransch har Sarah Djerf framgångsrikt lyckats skapa en nisch för The Winery Hotel. Hennes marknadsaktiviteter visade sig vara avgörande för att skapa buzz kring hotellet i medierna, både i Sverige men också utomlands. Sarahs passion för mat och vin bidrar med äkthet i kommunikationen, utan att tappa i relevans och pricksäkerhet.

Nominerade: Hanna Holfve (Clarion Hotel Amaranten), Anders Thorén (Löfbergs), Lasse Sandaker-Nielsen (Norwegian Air Shuttle), Anna Hartung (Skövde Kommun), Sarah Djerf (The Winery Hotel) & Morten Christiansen (3)

Honorary 10 Year Award

Vinnare: Norwegian
Motivering: Denna speciella utmärkelse ligger oss varmt om hjärtat och går till Norwegian som startade sin resa med Mynewsdesk 2008. De har under åren vuxit från en aktör för inrikesresor till en stor aktör i den globala flygbranschen. De har framgångsrikt utökat sin PR-närvaro och alltid nyttjat nyhetsrummens kapacitet för att nå sin målgrupp och medierna. De har en gedigen strategi för kommunikationen som skapar tydlighet; vad, var och när de än kommunicerar.

Nominerade: Norwegian, Högskolan i Gävle, Kungliga Operan, Arla, Samsung Electronics Nordic AB & Bröstcancerförbundet

Fler bilder från eventet hittar du här.