Här är verktygen du behöver för att komma högst upp på Google

Att ha din sajt högst upp på Google när en person söker efter ett varumärke, tjänst eller pryl är superviktigt. Så pass viktigt att det finns en hel bransch som jobbar varje dag på att bemästra Google och alla andra sökmotorer. Dagensanalys.se kommer att skriva mer om Sök och möjligheterna som det området har inom digital marknadsföring. Så häng med!

Du vet väl att den sajt som intar första plats på Googles söksida får också 33 procent av trafiken. Topp tre får tillsammans 50 procent. Så det är helt klart värt att ligga först, tvåa eller i alla fall trea.

Här är några verktyg och tjänster som alla som jobbar med sin webb bör känna till.

Buzzsumo
Med Buzzsumo kan du ha koll på vad det är som trendar i sociala medier och vem som är den största influencern inom ditt ämne. Ett mycket bra verktyg för att ha koll på vad konsumenter är intresserade av.

Screaming frog
Ett utmärkt litet verktyg för att genomföra tekniska revisioner av din sajt. Screaming frog spindlar din sajt, så som Google skulle, göra och visar hur den är strukturerad, vad som saknas och mer.

Google Lighthouse
Google vill hela tiden utveckla webbben och det senase är att sudda ut gränsen mellan app och webb. Med Google Lighthouse kan du se förutsättningarna för att skapa progressiva webbappar utav din webbplats. En mycket intressant riktning som nu Google siktar mot.

LÄS OCKSÅ: Digital marknadsföring – en enkel guide

GTMetrix
Fungerar som Google Page Speed men har fler funktioner. Helt enkelt hur snabb är din webb i mobil eller på desktop och var kan den förbättras. En sida ska ladda under 5 sekunder för att Google ska vara nöjd.

Rich snippets med hjälp av Schema.org
Att vara med tydlig om vad som är vad på sidan är något som Google verkligen gillar. Vem är skådespelaren, vad är öppettiderna, hur många kalorier i receptet och mer. Genom att använda Schema.org kan du tagga upp allt väsentligt på din webbplats.

SEMrush eller Moz
Inom SEO finns det två grundläggande verktyg som man bara måste ha. Antingen SEMrush eller Moz. Det är som att ha en tandborste och tandkräm. I verktyget kan du kolla in vad konkurrenterna gör med sin SEO, benchmarka, aktivt jobba med sök och hela tiden förbättra webbplatsen. Du vet väl att den sajt som intar första plats på Googles söksida får också 33 procent av trafiken. Topp tre får tillsammans 50 procent. Så det är helt klart värt att ligga först, tvåa eller i alla fall trea. Med SEMrush eller Moz har du en chans att aktivt jobba på det.

Det finns en uppsjö av olika verktyg för att förbättra er SEO. Vi kommer att lägga betydligt mer fokus på söktrafik här på Dagensanalys.se. Så häng med för nu blir det åka.