Här är Sveriges bästa arbetsgivare

Sveriges bästa arbetsgivare toppas av Grant Thornton som firar med high-five. Här kan du se om din arbetsgivare kvalade in på listan.
Revisionsbolaget Grant Thornton är Sveriges bästa arbetsgivare bland stora arbetsgivare samtidigt som teknikkonsultföretaget tar förstaplatsen bland mellanstora organisationer.
”Vi har sett trenden i flera år, konsultbolagen har insett värdet av sitt humankapital och satsar på att skapa en arbetsmiljö med människan i centrum. Det gör att man såväl bygger en långsiktigt stark organisation samtidigt som man attraherar de talangerna som passar organisationen.” säger Claes Peyron, Managing Director på Universum Sverige. ”Att placerar sig högt på denna ranking sänder dels viktiga signaler till talangerna på marknaden men även till konkurrerande verksamheter.”
”Anställda vill bli sedda och vill känna att de får ansvar. Ansvar och engagemang går hand i hand, vilket ofta leder till affärsmässiga framgångar. Att som arbetsgivare se detta och vara lyhörd gentemot de anställda är en nyckel för att skapa god stämning och rätt kultur i en organisation.”, säger kan Claes Peyron. Som pekar på att ansvar och respekt är två ledande orsaker till att anställda trivs.
Här är hela topplistan över Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017:
Stora Arbetsgivare

1. Grant Thornton
2. Preem
3. Midroc
4. Sabis
5. IKEA
6. LRF Konsult
7. Tobii
8. Knightec
9. Bravida
10 NCC

Mellanstora Arbetsgivare

1. Bengt Dahlgren
2. Consid
3. Zest Bemanning
4. Netlight
5. Umeå Energi

2017 års undersökning besvarades av totalt 24 447 yrkesverksamma personer och genomfördes mellan april 2017 och augusti 2017 av Universum, de olika arbetsgivarna samt olika partners.