Här är svenskarna som är mest aktiva på LinkedIn

LinkedIn har utsett de mest engagerade marknadsförarna på nätverket. Listan visar att svenska marknadsförare i en stor mängd branscher använder plattformen, inte enbart för sitt personliga varumärke, men även som ambassadörer för sina organisationer.

LinkedIn har fler än 400 miljoner medlemmar globalt varav två miljoner i Sverige och ger marknadsförare möjligheten att etablera sin professionella identitet, hålla koll på branschtrender och förse sina följare med rätt innehåll vid rätt tid.

På första plats är Pontus Staunstrup, ansvarig för innehållsstrategi och sociala medier på PostNord, som säger: ”LinkedIn är genom sitt professionella fokus perfekt för mig som arbetar med digital strategi och marknadskommunikation. Genom det kan jag bygga ett nätverk av relevanta kontakter, ta del av intressanta inlägg och insikter samt inte minst dela med mig av mina kunskaper. Att LinkedIn växer både i användare och närvaro i Sverige visar att detta är en syn många andra delar.”

Martin Ödman, ansvarig för sociala medier på PWC Sweden som kommer på andra plats kommenterar: ”LinkedIn är min professionella lilla vrå på Internet. Här kan jag vara den nörd jag egentligen är, utan att folk tar illa upp. Jag är här för att dela med mig av mina kunskaper och mitt nätverk.”

Topp tio-listan i Sverige ser ut såhär:

1. Pontus Staunstrup, Responsible for Content Strategy and Social Media – PostNord

2. Martin Ödman, Social Media Manager – PWC Sweden

3. Jonathan Bean, Chief Marketing & Growth Officer – Mynewsdesk

4. Tobias Engvall, Strategic Online Communication Manager – Volvo Trucks

5. Frida Roberts, Head of Communications Unit – The Swedish Institute

6. Johanna Petersson, International Marketing Director – Quinyx

7. Brian van der Brink, Marketing Manager – Qicraft Sweden

8. Rolf Lindström, Digital Communications Manager – ABB

9. Jenny Holmström, Marketing & Communications Manager – UNHCR

10. Gisle Nair Dueland, Regional Marketing Manager – Turkish Airlines