Här är spelet som ALLA kids spelar idag – och några vuxna

Om du frågar vilken 12-åring som helst idag har de stenkoll på spelet Fortnite. Kanske bra att du också har koll, för att hänga med.

Fortnite är ett skjuta-spel. Det betyder att du springer omkring, hoppar, gömmer dig och skjuter på andra karaktärer i spelet som försöker skjuta dig. Sista kvar på spelplanen vinner omgången.

Att spela Fortnite är gratis, men för att få alla uppgraderingar (som man ju vill ha) måste du öppna plånboken och genomföra så kallade mikrotransaktioner.

Min systers kids spelare Fortnite och det är ett evigt tjat hos dem om hur mycket de ska få spela. Kidsen vill ju spela hela tiden och föräldrarna tycker att de ska ut och leka. Vad de inte har koll på är att kidsen leker idag med varandra online. De till och med bjuder hem sina kompisar, som tar med sig egen utrustning för att sitta i ett rum och spela med varandra online. Så ta det lugnt föräldrar och låt barnen få spela sina spel och umgås tillsammans, på sina villkor. Allt spelande är bara en fas som ersätts av annat, senare i livet.

Tänk dig att vi ett enda tillfälle spelade hela 3,4 miljoner kids (och några vuxna) Fortnite samtidigt. Det gör Fortnite till världens mest spelade spel under ett tillfälle, någonsin. Hur många totalt som spelar vet vi inte då Epic Games inte släpper den siffran men vi gissar miljoners miljoner.