Här är marknadsförarna som fångat störst intresse på LinkedIn

Om du hänger på jobbnätverket LinkedIn så vet du att det krävs passion för att bygga ett gediget nätverk och få spridning på kunskap och inspirera. LinkedIn har nu släppt en lista på svenska marknadsförare som är mest engagerade och enligt dem lyckats bäst. Så vill du nätverka med eliten ska du bli vän med den här listan.
Listan har tagits fram baserat på personens aktivitet på LinkedIn såsom kontakter, grupptillhörighet och vilka företag man följer.
Här är de 10 mest engagerade marknadsförarna på LinkedIn under 2016:
Alla på listan är yrkesverksamma inom marknadsföring, kommunikation och/eller sociala medier och arbetar på ett företag med fler än 50 anställda. De översta på listan kommenterar nedan sitt nätverkande.
Sten Lindquist: I min roll som marknadschef på Midroc har jag sedan några tillbaka arbetat med utvecklingen av den digitala marknadsföringen för att möta framtidens behov. Fokus i detta arbete har varit att professionalisera användningen av LinkedIn. Under 2017 kommer vi att fortsätta arbetet med att integrera marknadsföringen med försäljningsarbetet och på så sätt skapa ett digitalt ekosystem som kan serva våra kunder med än mer upplevelsebaserad kommunikation.”
Sven-Olof Husmark: ”Qmatic använder Linkedin på ett systematiskt sätt för att stötta vårt bolags ”thought leadership”, som en kanal för vårt globala Inbound och ABM program och som en integrerad del i vår säljprocess. Som CMO på Qmatic är min uppgift att hitta möjligheterna med Linkedin, att bygga in dessa i våra globala processer och att inspirera andra.”
Martin Ödman: “2016 var året då jag verkligen började testa hur mycket mitt nätverk är beredda att hjälpa mig och andra med att svara på kluriga frågor. Kalla det crowd sourcing. Responsen har varit fantastisk. Jag kan ställa frågor på LinkedIn på förmiddagen och komma med nya insikter på ett ledningsmöte på eftermiddagen. Det är enormt kraftfullt.”
”Det är extra roligt att se vilken spridning listan har över olika branscher. Det bevisar tydligt att LinkedIn fungerar för alla professionella, oavsett inom vilket område de verkar. Listan i sig är också ett ypperligt bevis för att det lönar sig att vara aktiv och vaken i sina professionella kontakter online.” kommenterar Lisa Gunnarsson, ansvarig för Talent Solutions på LinkedIn Sverige, listan
De mest engagerade marknadsförarna på LinkedIn 2016: Svensk ranking
Sten Lindquist – Chief Marketing Officer, Midroc
Sven-Olof Husmark – Chief Marketing Officer, Qmatic
Martin Ödman – Digital Dialogue Manager, Veidekke Sverige
Martin Andersson – Nordic Marketing & Communication Manager, Ve Interactive
Alexandra Palm – Swedish Localization QC Specialist, Nike
Cecilia Axlinder – Nordic PR & Communication Manager, Unit4
Marcus Bohmelin – Digital Marketing Lead, Carnegie Investment Bank
Ola Bergfeldt – Head of Global Communications, Nepa AB
Fredrika Bennison – Marketing Manager, Tele2
Jenny Stråhle – Head of Marketing, Sigma IT Consulting