Här är Facebooks svar till alla svenska annonsörer

Facebook har samlat sig och författat ett svar till alla annonsörer i Sverige om synlighet, digitala annonsmätningar och huruvida annonser riskerar dyka upp i felaktiga sammanhang.
Nedan text publicerades först i Resumé.
Här nedan följer Facebooks svar på alla frågor:
I somras hade Facebook folk på plats under Cannes Lions International Festival of Creativity, ett av årets största möten för annonsörer. Där uppgav vissa marknadsförare att de känner sig ängsliga, något som vi även hört här i Sverige. Den huvudsakliga grund till oron uppgavs röra frågor om synlighet, digitala annonsmätningar och huruvida deras annonser riskerar dyka upp i felaktiga sammanhang – det vill säga frågor som rör brand safety.
Vi hör dem högt och tydligt.
På Facebook tar vi väldigt seriöst på vårt ansvar att förtjäna och förvalta förtroende hos våra annonspartners – och ge dem den tillit de behöver för att investera i oss. Det är kritiskt för deras, och vår framgång.
Därför introducerar vi nu nya riktlinjer kring annonsering som kommer ge tydligare vägledning om vilka publicister och kreatörer som kan generera intäkter på Facebook, och vilken typ av innehåll som godkänns för detta. Dessa riktlinjer kommer appliceras på annonsplaceringar där sammanhanget har betydelse, inklusive in-stream ads och Instant Articles.
Och eftersom varumärken vill veta var deras annonser levereras, introducerar vi också inom de närmaste månaderna möjlighet att förse annonsörer med efterhandsrapporter som tydligt identifierar de kanaler som deras annonser har visats i, spänt över Instant Articles, in-stream ads och Audience Network.
Tillsammans kommer dessa standarder och verktyg ge annonsörer förbättrad tydlighet och kontroll. Vi vill också förtydliga vidare steg vi tar avseende tredjepartsverifiering och brand safety.
När det kommer till att verifiera annonsprestationer har Facebook anklagats för att “betygsätta vår egen hemläxa”. Även fast de visnings- och videoannonser vi levererar på Facebook och Instagram redan i dag kan bli mätta och verifierade av tredjeparter, vill vi tillgodose branschens önskan om fler oberoende tredjepartsverifieringar.
Det är därför vi söker ackreditering från Media Rating Council, en USA-baserad ideell branschorganisation som går igenom, och godkänner tjänster kring målgruppsmätningar i tre olika områden: rapporter på förstahandsvisade annonsintryck, integrering av tredjeparts-synlighetpartners och vid lanseringen, vårt nya två-sekunders videoköpsalternativ. Den första granskningen för ackreditering pågår nu, och vår plan är att de andra ska följa.
Över de kommande 18 månaderna jobbar vi för att åstadkomma MRC-ackrediteringar över display och video på Instagram, Facebook och Audience Network för att räkna intryck, synlighetsmätningar och köp av tvåsekunders videor. Vi har förpliktat oss till att arbeta med ledare i branschen världen över för att höja kvaliteten på vår annonsmätning. Exempelvis arbetar vi i Tyskland med AGF för att hitta nya lösningar för att rapportera räckvidd tvärs över medier.
Tredjepartsmätningar är viktiga för oss och vi började erbjuda dessa redan 2008. Idag har vi 24 samarbetspartners i vårt system för mätningar, såsom Oracle Data Cloud, Nielsen, Kantar Millward Brown, såsom tre partners som mäter synlighet: Moat, Integral Ad Science och comScore. Till dessa kommer vi snart lägga till även DoubleVerify och Meetrics.
Dessa genomgångar och partnerskap hjälper oss med synlighetsverifieringar. De hjälper oss också att leverera så exakt data som möjligt till våra partners. Vi vet hur viktigt det är att leverera de rätta insikterna till våra kunder, så att de kan fokusera på sin affärsutveckling. Vi är inte perfekta, men vi strävar efter att alltid förbättra vår precision, och dessa tredjepartsverifieringar hjälper oss identifiera potentiella problem.
Facebook ska vara en säker plattform fri från hets mot folkgrupp och innehåll som uppmanar till våld eller terrorism. Så snart vi har säkerställt att innehåll bryter mot våra regler, tar vi bort det. Men med en plattform som är så stor som Facebook kan inte nolltolerans inte helt förhindra att innehåll som bryter mot våra riktlinjer ibland publiceras. Varje vecka rapporterar våra användare miljontals olika typer av inlägg för att dessa anses bryta mot våra riktlinjer. För att snabba upp processen att gå igenom dessa har vi anställt ytterligare 3 000 innehållsgranskare, vilket nästan fördubblat vårt befintliga styrka.
Våra arbetslag har nära samarbete med tredjeparter, såsom DoubleVerify och Integral Ad Science, för att säkerställa att de verktyg och kontroller för brand safety som vi skapar möter våra annonsörers behov. DoubleVerify och Integral Ad Science fastställer också de mest effektiva alternativen för att stötta annonsörernas krav och hantera deras kontroller för brand safety på Facebook. Utöver det är vi i en process för att ansluta oss till Trustworthy Accountability Groups (TAG) program kallat “Certified Against Fraud”, vilket ger oss ett långvarigt förpliktigande att bekämpa bedrägeri på Facebook.
I ljuset av brand safety förstår människor generellt att innehåll de ser i nyhetsflödet inte är kopplat till, eller godkänt av, andra varumärken eller inlägg i flödet. Med det sagt kan innehåll i direkt närbelägenhet till ett annat vara ett bekymmer för andra annonsplaceringar om inte skiljelinjen mellan innehåll och annonser är tydlig, såsom Instant Articles eller in-stream ads, och placeringar på publicisters sidor och appar via Audience Network.
Så, förutom att erbjuda möjlighet att välja bort placeringar och kategorier kommer vi från och med nästa vecka börja aktivera förhandsrapportering av kampanjer. Vid lanseringen kommer verktyget ge annonsörer en förhandsvisning av samarbetspartners som använder Instant Articles och in-stream ads, såväl som publicister som tjänar pengar på sina sidor och appar via Audience Network. För Audience Network förväntar vi oss att listan över publicister på hela uppsättningen av format ska vara tillgänglig i oktober. Efterhandsrapportering av kampanjer kommer aktiveras under de kommande månaderna.
Vi vill att alla våra samarbetspartners har den information och de verktyg de behöver för att känna sig trygga nog för att annonsera på Facebook. Vi har gjort betydande framsteg det senaste året kring en del större problem, men vi är inte klara. Vi ska fortsätta att gå längre.
Annonslandskapet förändras löpande. På Facebook fortsätter vi att jobba med våra annonspartners för att förstå deras behov och bygga ett tryggare digitalt ekosystem för annonsering.
Artikeln är författad av:
Sam Rihani, Country Manager Sweden, Facebook
Carolyn Everson, VP Global Marketing Solutions, Facebook