Här är de största videokanalerna på Facebook

När man pratar om rörlig bild på nätet blir det ofta YouTube som kommer på tal. Men vi ska inte glömma bort Facebook som har flera stora kanaler med miljontals visningar för varje klipp som publiceras. I den här artikeln listar vi de största videokanalerna på Facebook.

Alla som har internet har idag tittat på ett klipp på YouTube någon gång. För dagens unga är YouTube deras viktigaste TV-kanal där de konsumerar timme efter timme klipp om exempelvis dataspel, katter och sport.

Även Facebook har rörlig bild i form av klipp och längre format. Det är dock inte lika känt vilka som står bakom klippen som du gärna klickar på i ditt nyhetsflöde.

Här är några av Facebooks största videostjärnor:

Kreatör längst till vänster och antalet månatliga klippvisningar till höger.

Lad Bible – 1.6 miljarder visningar
Sport Bible – 921 miljoner
Unilad Mag – 695 miljoner
El Circode la Mega – 575 miljoner
Haberin Bizden – 541 miljoner
Young Paper Boyz Music – 457 miljoner
Banaz MX – 394 miljoner
StreetFX – 329 miljoner
BuzzFeed Video – 320 miljoner
Site Cirfras – 296 miljoner
MrTechnicalDifficult – 292 miljoner
AFV – 278 miljoner
Paz – 265 miljoner

Källa: Tubular Labs.

Den största videokanalen på Facebook är the Lad Bible som publicerar klipp som “What Dads say” och “Slingshot Ride Fail” vilket resulterar i hela 1,6 miljarder visningar varje månad.

Buzzfeed är den kanske mest kända webbplatsen som också tagit sig an att visa klipp på Facebook.  Den kanalen har 320 miljoner visningar varje månad, vilket inte är i närheten av Lad Bible men stort nog för att generera en hygglig inkomst.

Vi lär få se ett intensivt videokrig mellan Facebook och YouTube om våra tittningar. Under tiden finns det goda möjligheter att få bra kampanjavtal bland de största videokanalerna. Trots att de har miljarder visningar på Facebook är de ändå en ‘uppstickare’ jämfört med kanaler på YouTube.