Här är de nominerade till Årets Stora Webb-tv-pris

Tv-priset Kristallen och online videoreklam och- teknikföretaget Smartclip har inlett ett samarbete kring Kristallens Seminarium 2016.  Priset heter Årets stora Webb-tv-pris och har delats in i två kategorier: Årets bästa webb-tv-profil och Årets bästa breaking news-sändning online.

I samarbetet ingår att Smartclip under seminariet ges möjlighet att premiera framstående prestationer vad gäller webb-tv-innehåll under det gångna året.

Årets bästa webb-tv-profil
I den här kategorin har Sveriges webb-tv-stjärnor inviterats att sända in sina bästa bidrag. En namnkunnig och erfaren jury har valt ut sex nominerade från dessa bidrag. Därefter har svenska folket fått rösta fram de tre bidragen som nu är nominerade och därmed har chansen att vinna Årets webb-tv-profil. De nominerade är:

Felicia Aweklev
Therese Lindgren
Thomas Sekelius

Årets bästa breaking news-sändning online
I den här kategorin har Sveriges nyhetspublicister online inviterats att sända in sina bästa bidrag. En namnkunnig och erfaren jury kommer att välja ut vinnaren, de tre nominerade nyhetspublicisterna som har chansen att vinna Årets bästa Breaking news-sändning online är:

Aftonbladet
Expressen
MittMedia
MTG

Prisen delas ut på Rival i Stockholm den 2a september.