Här är de hetaste jobbsökarorden på LinkedIn

Januari markerar inte bara nytt år utan också den månad då flest svenskar söker nytt jobb på LinkedIn. Nu avslöjar nätverket sin årliga lista på de mest populära orden som svenskar använder för att beskriva sin kompetens och sina egenskaper.

Årets första månad innebär en nystart för många och en chans för många svenskar som känner sig omotiverade på jobbet att hitta en ny karriär. På LinkedIn syns en ökad aktivitet både sett till antalet jobbsökande men också antalet företag som letar efter nya medarbetare. Faktum är att den tredje veckan i januari är den vecka då flest svenskar söker jobb i Sverige på LinkedIn under hela året.

I samband med detta släpper LinkedIn sin årliga lista på de mest populära orden på svenska LinkedIn- profiler 2018, alltså de ord flest svenskar använder för att beskriva sig själva för att öka sina chanser att hitta nästa möjlighet.

”2018 beskriver flest svenskar sig själva som specialiserade, erfarna och kunniga, vilket är likt det vi såg 2017. Detta kan förklaras av att vi behöver vara alltmer tydliga med exakt hur vi kan användas på en alltmer uppgifts- och projektinriktad arbetsmarknad. Vi anpassar oss mot gigekonomins lösare och mer snabbrörliga organisationsformer” säger LinkedIns nordenchef Lisa Gunnarsson.

De tio populäraste orden 2018 på LinkedIn i Sverige:
1. Specialiserad
2. Erfaren
3. Skicklig
4. Ledarskap
5. Passionerad
6. Strategisk
7. Driven
8. Kreativ
9. Expert
10. Ansvarfull

Om du vill sticka ut från mängden kan det vara värt att fundera på vilka ord som på ett bättre och mer nyanserat sätt beskriver just dig, utan att använda orden I listan ovanför. ”Vilka ord du väljer kan ha enorm betydelse för vilka yrkesmöjligheter du får. Genom att varje år presentera vår lista över vilka ord som är mest populära vill vi göra det lättare för alla att vässa sin yrkesprofil” fortsätter Lisa Gunnarsson.

Så om du är sugen på nytt jobb, eller söker en ny medarbetare, kan det vara värt att fundera på de ord som står I profilen. Med tanke på hur många som använder just dessa ord kan det nämligen vara svårt att veta om de betyder samma sak för dig som för den på andra sidan bordet. Försök inte bara hitta synonymer, utan ord som är mer precisa och som minskar risken för missförstånd.