Här är de bästa verktygen för att testa dina mätskript

MINSC är en grupp på Facebook där några av Sveriges bästa analytiker diskuterar allt från verktyg till metoder.  Tidigare i veckan ställdes en viktig fråga i gruppen som vi här på Dagensanalys.se tyckte fler borde få ta del av svaren till.

Vad använder ni för att testa era mätskript? Alltså för att se att sidan skickar rätt saker?

När man installerat ett mätverktyg är det viktigt att också testa att verktyget registrerar besökare till webbplatsen på rätt sätt. Därför vill man testa sina mätskript för att se om de skickar korrekta anrop till datorn som samlar alla mätningar.

Sammanfattningsvis verkar verktyget Charles Web Debugging Proxy (bild) vara det verktyg som är populärast bland svenska analytiker. Andra verktyg som också är bra att känna till är WASP, GA Debug, ObservePoint och Adobe Debugger.

Här nedan finner du svaren i MINSC:

… Främst Charles Web Debugging proxy. Tidigare har det gått att använda gratis-versionen i upp till 30 minuter och därefter måste programmet startas om.

… WASP, plugin för Firefox. Enkel och bra.

… GA Debug, ObservePoint

… Wasp oftast. Enkelt och tydligt, Adobe debugger ibland. GA debugger ibland.

… Främst HttpFox i Firefox & Charles Proxy (värd varenda $), Den senare är ett måste om du skall kika på anropen från app’ar. Vilken transparent proxy som helst går men Charles är bäst. Wireshark är en god digital täljkniv för de som grottar ned sig i detaljerna, kräver dock att du har koll på ett par saker.

… Ang. att testa appar kan det även göras genom att skapa en vy/profil/vad-nu-ditt-verktyg-kallar-det som bara inkluderar trafiken från ett IP-nr bara du använder för test och bevaka vilken data som tas emot i realtidsrapporter.

Om MINSC

MINSC (Meet InScreen) är ett nätverk för personer i Sverige som jobbar med analys. Facebookgruppen har samlat några av de bästa analytikerna i Sverige som delar med sig av sina erfarenheter och insikter.

Om du är intresserad av analys, jobbar med undersökningar, vill lära dig mer om Research eller bara vill ha intressanta diskussioner med kunniga akademiker ska du gå med i MINSC.

Klicka här: https://www.facebook.com/groups/minsc.sweden/