Här är Apples TV-show om alla appar

Vi har ett tag sedan skrivit om att techjätten Apple ska lansera en egenproducerad TV-serie som skulle handla om appar. Nu är den snart här – med det fyndiga namnet “Planet of the Apps”. Men först så söker man villiga medverkande till vad som alltså verkar vara en reality-serie i stil med “Draknästet”.

Läs mer: Apples första satsning på egenproducerade TV-serier ska handla om… appar

Tanken är, enligt Apples egna annons, att samla 100 av världens främsta app-skapare. Dessa kan söka till programmet genom att skriva lite information om sig själva och en kort en-minut lång presentationsvideo av sig själva och sitt team.

Utan att veta så mycket om själva innehållet än, så verkar det vara något som påminner om “Draknästet” där olika enteprenörer tävlade om att få stöd för sina idéer från en expertpanel. Andra serier som också kan likna App-planeten är “Face off” eller “Masters Ink”.

Priset för de tävlande är “mentorskap, finansiering och gratis markandsföring”, och Apple vill vara med än bara serie och ska fungera som en “startbräda och drivkraft för exceptionella utvecklare”. Vi får se hur många app-utvecklare som vill ha finansiering för upp till 10 miljoner dollar och en “framträdande plats i App Store”.

Det är oklart kring när vi får se programmet – men det är känt att sökandes appar ska bara i beta-stadiet senast den 21 oktober, och att man ska filma (i Los Angeles) under slutet av året och under början av 2017. Det är också oklart om “Planet of the Apps” ska sändas på andra ställen än bara Applerelaterade plattformar (iTunes osv).

Man har fram till och med den 26:e augusti att söka, förresten, om du är sugen.

Behöver du hjälp med att nå rätt målgrupp med din digitala annonskampanj? Klicka här.