Här är Apple Music som ska krossa Spotify

För 99 kronor i månaden får du tillgång till all musik på Apples servrar, samt radiostationer som sänder dygnet runt. Men räcker det för att krossa Spotify?

Apple Music erbjuder strömmande musik av hela sitt bibliotek bestående av miljontals låtar till alla plattformar. Det blir mycket likt Spotify helt enkelt.

Förutom att strömma låtar har Apple betalat flera musiker att ge personliga rekommendationer till användargrupper. Så tjänsten ska både bli personlig och samtidigt enorm till volym. Du kan till och med använda Siri för att spela upp låtar.

Självklart kan du spara ned låtar för att lyssna på dem senare när du är offline. Du kan även, likt Spotify, dela spellistor, album och musikvideo.

Radiokanalen Beats One ska sända dygnet runt från London och även New York samt Los Angeles. Det kommer att bli intervjuer med musiker, reklam för events och allt som berör musik.

Med Apple Music Connect kopplar Apple samman musiker med sina fans i ett socialt nätverk. Tydligen ska gränssnittet vara likt Instagram och musikerna kan lägga upp låtar, bilder och annat.

Priset är 99 kronor och de tre första månaderna är gratis. Det finns även ett familjeabonnemang för 130 kronor och då kan du dela abonnemanget med upp till sex användare.

Räcker det här för att krossa Spotify?

Daniel Ek som är grundare av Spotify tror inte det och kommenterade lanseringen med följande tweet:

daniel_ek_apple_music