Här är apparna som svenskarna inte klarar sig utan

Facebook och Google dominerar sociala medier och appar, det visar AudienceProjects senaste rapport. Men just i Sverige toppar varken Facebook eller Google listan.
AudienceProject släpper idag sin mest ambitiösa rapport någonsin. Med svar från över 14.000 respondenter i sex olika länder har de fått fram insikter kring hur vi använder appar och sociala medier i Norden samt i USA och Storbritannien.
Inte helt oväntat är resultaten jämförbara över alla sex marknader. Facebook är störst på sociala medier och i mobilen. Överlag är det de stora jättarna Google (inkluderat YouTube), Facebook (inkluderat Instagram) och Snapchat som dominerar listan i alla länder.
Rapporten visar dock även på stora skillnader. Exempelvis är Amazon och eBay stora i USA och Storbritannien medan BankID toppar listan i Sverige och WhatsApp ligger etta i Finland.

När det kommer till sociala medier har Facebook högst räckvidd i samtliga länder. Rapporten visar dock att Facebook utmanas av andra aktörer när det handlar om att nå unga användare.

AudienceProject har även undersökt vilka mobila betalningstjänster som används. I Sverige toppar Swish (ingen överraskning direkt) medan Apple Pay är den mest populära tjänsten i USA och Storbritannien.
För mer statistik och den fullständiga rapporten – klicka här.

Google and Facebook in control of the app sphere