Betaltjänsten Youtube ska lansera med sina egna stjärnor

Netflix, Hulu och andra betaltjänster har oroat sig över Googles respons och lansering av en betaltjänst. Rykten har spridits och de har alla funnit sig obesvarade tills idag. YouTube ska lansera en betaltjänst med sina egna stjärnor under hösten.

Enligt Google har YouTube redan avtal med över 90 procent av den populäraste trafiken. Det betyder att Google har i smyg slutit avtal med sina egna stjärnor som nu ska låsa in sitt innehåll i en betaltjänst. För Google kan den här betaltjänsten resultera i riktigt stora pengar och för stjärnor som PewDiePie, Disney Collections, nigahiga, Smosh och fler mycket mer pengar än de tjänar idag på sina reklamintäkter.

“We have support from the overwhelming majority of our partners, with well over 90 percent of YouTube watchtime covered by agreements, and more in the pipeline about to close.” sa YouTube när de bekräftade ryktet.

Läs också: Fyra populära YouTube-kanaler och jag fattar ingenting!

Än så länge saknas avtal med TV-nätverken men det verkar som att Youtube inte är det minsta orolig. Så länge de har sina stjärnor inlåsta i avtal kan de fortsätta att bygga sitt herravälde. TV-kanalerna lär komma krypande ändå, räknar Youtube med eftersom sajten har den eftertraktade publiken.

Den nya tjänsten med kommer att vara reklamfri mot en avgift och lanseras redan i höst. Hur stor avgiften blir vet vi inte idag. Vi kan dock gissa att den kommer att hamna i nivå med tjänster som Netflix, Spotify och Apple Music. Det kommer att finnas ett offline-läge och självklart kan du ta del av innehållet i mobilen.

Visste du att det finns filmer på Youtube redan idag. Klicka här och njut av en salig blandning.

> Här kan du läsa alla artiklar vi har skrivit om Youtube