Här är alla finalisterna i Excel-SM

Den 20 maj är det final i Excel-SM på Microsoft svenska huvudkontor i Akalla. För att kvalificera sig till mästerskapet var de tävlande tvungna att visa prov på fingerfärdighet under tidspress. Här är listan med alla supersmarta Excelnördar.

Finalisterna i Excel-SM:

Pamela Davidsson, Stiftelsen för Internetinfrastruktur (.SE)

Erik Svärd, Santander Consumer Bank

Tobias Ahlqvist

Jimmy Angren, Navic Energipartner.

Jens Ejheden, CFI Group

Patrik Von Knorring, Constrera

Rebecca Stålnacke, Rikshem

Johan Engman, GoExcellent Sweden AB

Tobias Wagenknecht, Carlson Rezidor Hotel Group

Marc Axelsson

Läs också: Intervju med Pamela Davidsson om Excel-SM

Kvalet bestod av tre delmoment som byggde på smidighet, databehandling och visualisering i det omnämnda kalkylprogrammet. Efter hård prövning står tio finalister klara. Sammanlagt tävlande 241 personer om en finalplats i Excel-SM, men bara tio lyckades kvala in till finalen. Bland de tio finns allt från HR-chefer till riskanalytiker.

”Uppgifterna var inte jättesvåra, men det var ändå knepigt att få till det på rimlig tid”, kommenterade Pamela Davidsson, projektledare på .SE i en tidigare artikel på Dagensanalys.se.

Snabbhet kommer att vara en viktig aspekt i finalen. Hur de tävlande fördelar sin tid spelar stor roll när det ska avgöras vem som är svensk mästare i Excel.

”Nu ser vi fram emot en spännande final!”, säger Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.

I samband med finalen den 20 maj är det Öppet Hus hos Microsoft och alla är välkomna att besöka kontoret i Akalla. Kan du inte vara på plats i samband med finalen? Följ tävlingen på #ExcelSM.

Ping: Tack Microsoft för att ni hänvisar till Dagensanalys.se på er hemsida.