Häng med oss till Google Analytics Summit

Senare artikel: Bilder från Google Analytics Summit 2014

Under Google Analytics Summit i San Francisco presenterar Google under två dagar deras visioner och strategier kring analys. Med runt 500 inbjudna partners och Premium-kunder från hela världen är konferensen rena julafton för alla som jobbar med Google Analytics.

Fokus på konferensen ligger på attribution av trafikkällor, e-handel och mätning över många olika enheter. En stor del av informationen är konfidentiell och bara tillgänglig för deltagarna. En del av nyheterna kan vi dock avslöja:

E-handelsspårningen i Google Analytics är helt ombyggd och ger nu helt nya möjligheter att analysera försäljning online. Läs mer om detta på Outfox webbplats.

För kunder som använder Google Analytics Premium lanseras nu också “Custom Tables” som gör det möjligt att designa rapporter med skärningar av data som alltid redovisas osamplat. En fin sak med Custom Tables är att en tabell kan innehålla upp till sex dimensioner (!) vilket gör det mycket kraftfullt för att exportera informationen för att visualisera och analysera data i andra system.

Under konferensen ser vi också fram mot att få höra mer om Adometry som Google förvärvade tidigare under våren. Adometry utvecklar en produkt för avancerad attribution av medieköp.

Artikeln är skriven av Christoffer Luthman som är veckans gästskribent på Dagensanalys.se och som  är på plats i San Francisco. Christoffer kommer uppdatera oss läsare med det senaste från Google om sin Analytics. Häng med!

Christoffer_luthman
Christoffer Luthman är webbanalytiker och medgrundare till Outfox.