Håll ut för snart kommer Netflix offline

Vi är många som väntat på möjligheten av att kunna titta på Netflix offline – på tåget, flyget eller sommartorpet mitt i skogen. Netflix har dock så sent som i höstas sagt att man inte planerar någon sådan funktion, men enligt nya uppgifter har man ändrat sig och vi kan få kolla på kvalitetsserier utan uppkoppling redan i år.

Vi har redan tidigare rapporterat om att Netflix faktiskt kan tänka sig att låta användare titta offline, även om man var rätt luddig i kanterna kring hur, när och var.

Läs mer: Netflix öppnar för offline-tittande samtidigt som Apple kan ge sig in streamingkriget

Men enligt uppgifter som kommer från Light Reading, som citerar “branschkännaren” och Penthera-VD:n Dan Taitz. Denne säger att man “har fått information från våra källor i branschen att Netflix kommer att lansera denna produkt. Min uppskattning är att Netflix kommer lansera funktionen download-and-go som tillval för sina kunder mot slutet av detta år”.

Uppgifterna verkar bekräftas av andra experter, enligt Light Reading, som också hört liknande surr från streamingjätten. Netflix själva säger inte ett knyst om detta, så vi får se hur och när offline-funktionen verkligen kommer igång.

Det är såklart också osäkert kring hur mycket av utbudet som ska vara tillgängligt offline, då det ju ofta fungerar så med streamingen bland andra streaming-tjänster. Men nog vore det skoj om uppgifterna stämde!

Uppe till höger kan du lämna din e-postadress för att få nyheter från Dagensanalys.se. Ett enkelt sätt att ha koll på allt viktigt som händer i omvärlden. Nyhetsbrevet skickas 4 gånger i veckan.