Håll koll på språket i mejlutskicken – i synnerhet på måndag

Slarva inte med språket när du skickar ut mejl. En undersökning visar nämligen att man faktiskt får färre svar när man stavat fel. Ett annat resultat bevisar också att måndag är den sämsta dagen på hela veckan – även för grammatiken.

Ja, det stämmer. Undersökningen, som kommer från epost-tjänsten Boomerang, har gått igenom 250 000 mejl och kollat på sambanden mellan felstavningar och svarsfrekvenser.

Det visar sig att det lönar sig att läsa igenom mejlet en gång extra, i synnerhet ämnesraden; 34 procent av mejl med rättstavade ämnesrader fick svar, medan de med felstavningar bara fick svar i 29 procent av tillfällena.

Läs mer: Olle F. förklarar: Så här kan du träna upp din kreativitet

Man ska heller inte börja ämnesraden med en liten bokstav. Dessa mejl fick bara svar 28,4 procent av gångerna, medan de som började med stor bokstav hade en svarsfrekvens på 32.6 procent.

Slutligen så konstaterar man att måndagar faktiskt är sämst – måndagsmejlen är de som har absolut störst chans för att innehålla felstavningar. Inte nog med det så är innehållet i måndagsmejlen de minst positiva på hela veckan.

Därför skickar vi på Dagensanalys.se inte ut vårt nyhetsbrev på måndagar.