Hälften av alla produktionsmiljöer för video kommer få högre ROI genom att gå över till IP

Detta visar en ny rapport från Digital Production Partnership och Ooyala.
Ooyala, en global leverantör av intäktsskapande teknologier inom video har tillsammans med Digital Production Partnership (DPP), ett nätverk som jobbar för digitalt skapande i mediebranschen, lanserat en första rapport som analyserar fördelarna med att använda IP-baserade (Internet Protocol) processer och teknologier för videoproduktion – The Business Benefits of IP Production. Resultatet från rapporten visar att år 2022 kommer mer än hälften av alla produktionsmiljöer för video ha större affärsnytta, bättre effektivitet och högre ROI (return-of-investment) genom att använda IP.
Rapporten som studerade nära 30 företag i videodistributionskedjan inklusive ITV, Sky, BBC och Sony, visar att övergången till IP kommer att resultera i större kostnadsbesparingar, möjligheter att helt undvika kostnader, kreativa fördelar samt konkurrensfördelar för företag.
Resultaten visar framförallt att medieföretag som jobbar fokuserat med distribution online, framförallt OTT-tjänster, kommer att finna större värde och ROI genom att anpassa sin verksamhet till IP-baserade teknologier. Andra områden som IP-lösningar kommer att förbättra är förvaltning, molnbaserade playtjänster samt tjänster inom efterproduktion, där man kan dra nytta av teknologier som reducerar eller helt tar bort kostnader för manuella arbetsmoment, som att automatisera hanteringen av metadata.
Av tio olika produktionsmiljöer kommer framförallt följande fem miljöer att få bättre ROI genom att använda IP och de är:
• IP-distribution: Företag med internetbaserade distributionstjänster, OTT
• Live streaming: Företag som distribuerar live-innehåll till olika enheter och sociala plattformar.
• Single Camera Shooting: Företag som har tillgång till från-platsen-videomaterial via molnet.
• Mediahantering: Företag som hanterar, flyttar och lagrar media.
• Molnbaserade playtjänster: Linjära tv-stationer som inför molnbaserade tjänster.
– Faktum är att övergången mot IP-lösningar innebär fördelar för många processer, men endast specifika miljöer kommer att se de stora fördelarna och få högre avkastning. Inom några år kommer kanske IP-infrastruktur vara helt avgörande för att genomföra affärer med tanke på hur mycket tekniken påverkar medieföretag och distribution, säger Mark Harrison, vd på DPP.
– Detta är en första rapport i branschen som visar vilka ROI-möjligheter det finns för producenter, tv-bolag och medieföretag som arbetar med IP-processer. Logistiklösningar som Ooyala Flex gör det möjligt att koppla upp system som i grunden är frånkopplade och andra in-house lösningar så att företag kan dra nytta av IP-fördelarna direkt eller stegvis, allt eftersom behoven förändras över tid sager Belsasar Lepe, medgrundare och SVP Products and Solutions på Ooyala.