Hacka myndigheternas databaser

Den 15-16 mars 2014 i Stockholm arrangeras för första gången Hack for Sweden. Det är ett unikt samarbete mellan tretton myndigheter och organsationer som vill skapa möjlighet för innovatörer, programmerare, utvecklare, studenter och datajournalister att utveckla nya och innovativa tjänster och produkter med hjälp av lägesbundna öppna eller fria data.

Hack for Sweden syftar till att inspirera till ökad användning av myndigheters öppna och fria data så att nya produkter och tjänster och ny kunskap kan utvecklas och komma allmänheten till del.

Cecilia Westström, SCB

– Vi hoppas att vi ska få fler som upptäcker och använder våra data och utvecklar tjänster från dem. Sen hoppas vi att det ska kunna bli någon slags ökad samhällsnytta med tjänster som kommer fram, säger Cecilia Westström, SCB, som är projektledare, till IDG.

En jury väljer ut de bästa bidragen i fyra olika kategorier, bland annat bästa kombination av data från olika datakällor. Vinnarna får bland annat delta i en konferens om mobilutveckling i Berlin. Anmäl ditt lag senast den 2 mars.

Mjuka upp fingrarna med långa svep över tangentbordet och klicka här för att delta.