Guldstjärna till Mercedes Benz – De ökade söktrafiken med 82 procent

Mercedes Benz ville bättra på sin digitala närvaro och öka sin trafik via sök. De valde att satsa på inhouse-bolaget Anegy vilket resulterade i att den otroligt viktiga söktrafiken ökade med 82 procent och de värdefulla provkörningarna, som är nyckeln till en ny bilaffär, ökade med 45 procent.

Anegy har under en tid jobbat med insourcing hos Mercedes Benz för att under 2015 hjälpa dem med det digitala organiska sökresultatet – Som talar för sig själva. På mycket kort tid har man lyckats öka den organiska söktrafiken till Mercedes-Benz med hela 82 procent och även lyckats lyfta de oerhört viktiga provkörningsbokningarna med 45 procent. Detta innebär att allt fler hittar Mercedes-Benz när man är intresserad av deras bilmodeller, produkter och tjänster, vilket var målet med samarbetet.

Petra Remse, Digital Communication Specialist hos Mercedes Benz

”Anegy är fantastiskt lyhörda och transparenta, de jobbar extremt strukturerat och effektivt, och har en lösning på det mesta! Vi kommer definitivt att fortsätta jobba tillsammans med dem – de levererar verkligen resultat!”

Simon Milton, Anegy

”Resultatet av de digitala insatserna är alltid målet hos Anegy, vi vill inte leverera någon fluff. Vi levererar alltid mätbara KPI:er (Key Performance Indikator), så att våra kunder kan mäta effekten av våra insatser. Vårt mål är att optimera den befintliga affären grundat på data och analys. Med hjälp av kundens egna data och en djup analys kan vi öka effekten av deras digitala insatser.”

Mercedes Benz ville öka deras organiska sök och det var inte aktuellt att anställa. Istället valde man att insourca en konsult via ett insourcing-bolaget Anegy, som hjälpte till med att hantera sökmotoroptimering (SEO), sajtoptimering (SO) och konverteringsoptimering (CVR) på sajten.

Det som Anegy hjälpte Mercedes Benz med var;

– Uppsättning av nya digitala mål och KPI:er

– Förbättring av digital mätning

– Djupgående analys av trafikkällor, besöksflöden samt konverteringar

– Man satte en ny strategi för både sök och för sajten

– Ett mycket tydligare fokus på organiskt sök (SEO)

– Sökordsanalyser samt sökmotoroptimering av sajten

– Förbättrade besöksflöden och en ny konverteringsstrategi

– Konverteringsoptimering med A/B-testning

– Löpande analys och resultatuppföljning

Nu är man på banan för att kunna möta kunderna digitalt, så att Mercedes Benz potentiella kunder hittar dem på nätet och kan provköra en ny bil.

Läs mer om hur Anegy kan hjälpa er med