Grundare av Mynewsdesk startar media-inkubator

“Efter att ha varit med och utvecklat PR branschen så känns det som rätt timing att satsa även på omdaningen av mediebranschen. Jag är inspirerad av flera nydanande media initiativ från USA. Bland annat Vox Media och Demand Media”.

Så säger Peter Ingman som varit med och grundat Mynewsdesk om sin senaste satsning med en media-inkubator.

“Skandinavien saknar en renodlad oberoende inkubator som är fokuserad på att stödja entreprenörer som har idéer och know-how inom media och media teknologi. Målsättningen är att bjuda in fler mentorer och finansiärer till nätverket löpande”, står det i pressmeddelandet.

Peter Ingman börjar med att satsa på nystartade bolaget 2BPublished där man också tillsätter Magnus Enderstein som VD och CTO.

“Att utnyttja teknik och ett förändrat konsumtionsbeteende är A och O för att attrahera och engagera nya målgrupper. Mediebranschen är otroligt duktiga på att skapa innehåll men behöver hjälp att ställa om intäktsgenereringen. Det kan i många fall handla om att våga, att utmana sin traditionella modell och prova alternativ. Det kanske görs bäst som separata enheter. Vi ser att många mediahus hellre använder WordPress när de ska testa något nytt än sina egna redaktionella system som är byggda för att primärt hantera print, sedan har leverantören hängt på “digitala moduler”. Jag tror verkligen att det är på tiden att föra in tekniska landvinningar in i systemen med ett helhetsperspektiv.

Sen återstår att visa att det går att tjäna pengar långsiktigt inom media, men det ber jag att få återkomma till”, säger Peter Ingman.