Grundare av King investerar i hundappen HappyTail

HappyTail är ett socialt nätverk nischat för hundälskare som bor nära varandra.

Första versionen av appen lanserades i November förra året och HappyTail tog nu in investering från både Lars Markgren (grundare och Sverige VD, King) och Marcus Wallén (privatinvesterare och tidigare studiochef på King).

Riskkapitalet ska användas för att bygga nya spännande funktioner och att optimera appen.

Maja&Katharina med logga
Grundarna Maja Magnusson och Katharina Welin

Idén bakom HappyTail är att matcha personer med hundintresse, och därmed underlätta för personer med hund att hitta hundvänner, gå sociala promenader, hitta privat hundvakt och dessutom hitta hundvänliga platser där ens fyrbenta vän också är välkommen. Katharina Welin förklarar; “Vår ambition är att göra livet som hundägare mindre begränsat och roligare, genom att koppla ihop personer som bor i samma område som har hund eller älskar hundar. Man kan som hundälskare även prova på att passa en hund för att få lära känna rasen eller hur det är att äga hund. Vi älskar att kalla detta en riktig win-win-win situation.”

Om investeringen säger Maja Magnusson “Lars och Marcus är de perfekta rådgivarna och investerarna att få in eftersom de vet hur man bygger en rolig produkt för den globala marknaden vilket de har bevisat med King och succéspelet Candy Crush Saga, dessutom har Lars även grundat Spraydate och har inblick i datingtjänster som ju också baseras på att koppla ihop personer vilket även är grunden i HappyTail.”

Lars Markgren säger att han “älskar idén bakom det nischade sociala nätverket för hundälskaren och ser stort potential i den växande husdjursindustrin såväl som i grundarna bakom HappyTail”.