Gratis analysverktyg från SAS Institute

SAS Institute tänker ge bort en version av sitt analysverktyg för att öka kunskapen inom statistik och därmed göra studenter, som får tillgång till programmet, mer attraktiva för arbetsgivare. Självklart kommer även studenten att ta med sig analysprogrammet som de nyss lärt sig till arbetsgivaren, vilket är en smart baktanke från SAS Insitute. Verktyget som studenterna får tillgång till heter SAS University Edition.

Versionen som ges bort ska även ge stöd till lärare i statistik och kvantmetoder. SAS Institute vill även ge stöd till forskning och kurser i ekonomi, beteendevetenskap med flera områden. Att komma in på universiteten är en strategi som även SPSS (som ägs idag av IBM) jobbat framgångsrikt med under flera år.

Med gratisverionsen får användare även tillgång till en plattform för att ubyta idéer och få support av andra användare.

– Kompetensgapet finns i de flesta branscher och leder till nyta möjligheter för de som har kunskaper inom detta område, säger Laurie Miles, som är analyschef på SAS Institute i Storbritannien, där företaget har etablerat omfattande forskning och utveckling, till IDG News.