Gothia Cup finns att se på nätet

För andra året i rad är Solidtango plattformen bakom Gothia Cups stora TV-satsning där 30 av cupens 100 planer har utrustats med kameror och TV-team. Totalt ska över 1.000 matcher livesändas på fem dagar, alla matcher görs även tillgängliga i efterhand.

– Att få jobba med Gothia Cup är fantastiskt och visar på styrkan i vår plattform som uppfyller dom höga krav som Gothia Cup ställer såväl när det gäller funktionalitet som kapacitet, säger Johan Lundqvist, VD på Solidtango.

Matcherna som livesänds kan man hitta både i spelprogrammet på Gothia Cups hemsida och dom appar som finns för både Android och iPhone. Det går lika bra att se matcherna på datorn som på en smartphone eller surfplatta.

Grafiken i sändningarna visar vilka lag som spelar, vilket land de representerar och lagens tröjfärg. Ställningen är hela tiden uppdaterad och vid mål visas även målskyttens namn och nummer.

Gothia Cup ansvarar själva för produktion av invigningen och matcherna som sänds, Solidtango tillhandahåller, playkanal, chatt, betallösning, distribution och API mot Gothia Cups egna system.

– Det är häftigt att följa engagemanget i chatten i anslutning till invigningen där man kan se massor med inlägg från förväntansfulla tittare som lyckönskar sina lag på många olika språk, avslutar Johan.

Länk till livesändningen av invigningen:
https://gothiacup.solidtango.com/live/gothia-opening-ceremony

Länk till Gothia Cups hemsida:
http://www.gothiacup.se/swe