Googles vassaste hjärnor etablerar sig i Europa

Sökmotorjätten Google har nu öppnat en forskningsavdelning, eller snarare ett center för maskin-inlärningscenter i Europa, med huvudsätet i Zurich. Dessa skarpa hjärnor ska fokusera på senaste tekniken inom just just AI-teknik.

Zurich är redan sätet för en hel del av Googles forskning, och det är till exempel där som man utvecklade konversations-motorn i Googles smarta assistent i den kommande meddelandetjänsten Allo. En av orsakerna till att man gärna vill ha ett kontor i Europa är närvaron av många topprankade tekniska universitet, menar Google som gärna rekryterar därifrån.

Läs mer: Google lanserar en chatt-bot som kan bli din nya bästa vän

I synnerhet så ska man utforska möjligheterna till att förbättra såväl infrastrukturen knuten till maskininlärning, som hur man ska tillämpa tekniken rent praktiskt.

Tillsammans med språkforskare så ska man också arbeta vidare på maskinernas förmåga till att förstå och bearbeta det mänskliga språket – något som kallas för Natural Language Understanding. Man ska också forska på maskinernas perceptionsförmågor.

Google har även satsat på att bygga ut sina forskningsavdelningar i Tyskland, genom att investera i  DFKI (det Tyska Forskningscentret för Artificiell Intelligens) som är ett hem för 450 experter inom maskin-intelligens.

Undrar vad för spännande forskning vi kommer få se från Sökmotorjätten i framtiden?

Behöver du hjälp med att hålla koll på den senaste utvecklingen inom digital marknadsföring? Klicka här.