Googles smartklockor lanseras redan i år

Elektronikjätten LG har tillsammans med Google utvecklat en smartklocka som de döpt till G Watch. I klockan hittar vi en avskalad version av Android som går under arbetsnamnet Android Wear. Längre ned i denna artikel kan du läsa om Motorolas Moto 360.

Än så länge finns det inga bilder på gränssnittet i Android Wear men vi kan anta att det blir en mycket slimmad version av Android GingerBread. Klockan kommer att använda röstkommandon som ”OK Google” och andra kommandon för att utföra olika handlingar.

Klockan ser ut att ha en minimalistisk design där pekskärmen står i fokus. Den enda bild som LG har släppt ännu visar tiden, en planerad flygresa mellan San Francisco och New York samt en liten Google-ikon i form av bokstaven g i högra hörnet.

Hur allt hänger samman är oklart just nu, men LG lovar att fler detaljer ska offentliggöras under de kommande månaderna.

G Watch ska släppas i andra kvartalet av 2014.

Här är en video som berättar mer om Android Wear:

http://youtu.be/0xQ3y902DEQ

Efter att LG publicerade en bild på sin G Watch dök det upp bilder på Motorolas model som också använder Android Wear. Vi kan nog vänta oss en uppsjö av olika klockor med Android Wear som plattform.

Se fler bilder på Moto 360 här.

Se video där teamet bakom Moto 360 förklarar sin design:

En sak vet vi säkert och det är att 2014 blir året då termen ‘extended screens’ utökades med minst 2 nya skärmar. Först ut är det digitala hälsobandet och efter det smartklockan. Hur vi ska mäta Android Wear återstår att se.