Googles nya smarta messenger-app ska utmana Facebooks Messenger

Facebook har på sistone hårdlanserat sin Messengerapp, med nya tillägg som ska göra den till allt man någonsin behöver i sin onlinevardag. Men nu är det dags för Google att hoppa på tåget – med en intelligent messengertjänst.

Läs mer: Beställ en Taxi via Facebook Messenger

Tanken är att man inte bara ska kunna chatta med sina kompisar, utan även med Googles egen “smarta” bot. Smart är väl förstås ett relativt begrepp i sammanhanget, men den ska vara kopplad till Googles söktjänst. Boten ska kunna svara på direkta frågor – kanske väderleken i Stockholm just nu – eller ge länka vidare när den inte kan svaret.

Enligt Wall Street Journal, som skrivit om appen, så ska denna messenger-bot även bli tillgänglig för andra chatbotstjänster.

Google själva säger inte mycket om sin nya app, men med tanke på att Googles chattprogram hittills inte lyckats något vidare så kan det vara dags för något nytt. De är dock inte ensamma med att satsa på intelligenta chatt-bottar; Facebook M heter konkurrenten, som dessutom ska koppla in en människa när boten inte räcker till.