Googles nya app för chatt, video och sök

Bara några dagar innan den stora konferensen I/O släpper Google en helt ny app – Google Spaces. Det visar sig att de rykten vi skrivit om här på Dagensanalys.se var sanna! Appen har både YouTube och Googlesök inbyggt, och är enligt företaget själva “ett ekosystem” främst ämnat för gruppsamtal.

Alla användare med Gmail-konton ska kunna ta del av Google Spaces, som är typ samma sak som en meddelande-app, även om Google själva inte riktigt vill kalla den för det.

Användarna ska kunna skapa rum – “spaces”, eller “utrymmen” som man kallat det på svenska – kring olika ämnen eller innehåll, och sedan kan man bjuda in vänner via exempelvis meddelandetjänster, mejl och sociala nätverk.

Väl i detta chattrum så ska man kunna dela med sig av all möjligt innehåll, inklusive artiklar, videos, bilder, kommentarer och mer. Inte nog med det, så ska man inifrån själva “utrymmet” (är det verkligen en bra term?) kunna göra sökningar på nyckeltermer och hitta innehåll som postats tidigare i samma utrymme.

Man följer också trenden med inbyggda appar-i-appen, så att all media kommer att postas via YouTube, Google Sök och Chrome utan att för den delen lämna själva Google Spaces.

Läs mer: Google lanserar världsnyhet – annonser i bildsök

“Vi ville skapa en bättre upplevelse för gruppdelande, så vi skapade en ny app som heter Spaces där man kan bjuda in andra utan dröjsmål för att dela med sig kring vilket ämne som helst” – så beskriver Luke Wroblewski, produktchef på Google, appen.

Om man är en av dem som ska närvara på Google I/O-konferens, så rekommenderas sökmotorjätten att man genast ska ladda ner Spaces, som ska användas flitigt.

Är man bara nyfiken går det nog också bra – och man kan börja med att gå in på Google Spaces sida här. Appen verkar ha lanserats även för Sverige, och finns för webb, Android och iOS.