Googles annonser blir allt smartare

Google vill alla ska veta att annonsering på deras plattformar lönar sig och faktiskt resulterar i fysiska besök och säljsiffror i butikerna – något deras stora konkurrent, Facebook, i praktiken redan gör.

På det pågående marknadsföringseventet Advertising Week så talade Google om deras allt bättre mätmetoder och “targeting”-verktyg. Exempelvis så gäller detta den nyss lanserade möjligheten att få geografiskt anpassade riktade annonser för mobila display-annonser.

Dessa fungerar så att affärer kan få skicka ut annonser till kunder i butikens fysiska närområde på deras mobiler – och sedan så kan Google berätta för annonsören om reklamen ledde till ett besök och en försäljning.

Utöver detta så lanserar man också en ny funktion till kart-appen Waze, som låter folk välja sina favoritmärken och favoritföretag för att sedan få dem markerade på kartan när konsumenten befinner sig i närheten. Inte helt oväntat så kan företag använda detta för individuella erbjudanden.

Läs mer: Google ser bortom kakorna – fokuserar på ditt användarkonto för att spåra dig

Inte nog med det så lanserar Google även nya möjligheter för företag att rikta annonser ur samma kampanj över flera plattformar – så en del av annonskampanjen på morgonen i mobilen, en vid lunch via laptopen och slutligen en på plattan under kvällen, skriver Adage.