Google visar gärna hur viktig annonsering online är för kundbesök

Google har integrerat data från tjänsten “Store Visits” med annan information i tjänsten AdWords. Målet är att få återförsäljare och företag att inse hur annonseringen påverkar butiksbesök, och man passade på att använda Black Friday som exempel. Detta gäller inte minst mobilsökningar, också.

Bland annat så visar det sig att mobilsökningarna i samband med förra årets superrea på Black Friday låg på 59 procent timmarna innan dörrarna öppnades för dagen.

Google vill såklart att vi ska veta detta – sponsrade sökningar är trots allt en bra inkomstkälla. Men det siffrorna känns logiska, med tanke på vad annan forskning också säger i ämnet.

Läs mer: Mobilen spås stå för 75 procent av all internettrafik i världen

De nya siffrorna visas under rubriken  “Avståndsrapporter”, på sidan där man mäter geografiska data. Där får man reda på sånt som hur långt någon var från butiken när de gjorde en mobilsökning och tryckte på en annons.

Man kan också kolla på data kring geografiska resultat på samma sida, så att man kan använda data för att ta reda på vilka områden det är som generar den största mängden butiksbesök.