Google vill få dig att helt klippa med linjär-tv redan nästa år

Google har på allvar börjat skapa en tjänst som ska få tittare att klippa helt med linjär-tv och ta allt ditt tittande till nätet. Tjänsten som heter Unplugged använder Youtube som plattform.

Google har redan en uppgörelse med CBS om att visa deras tv-innehåll. Google för också samtal med 21st Century Fox, Disney och Viacom om att visa deras kanaler.

Tjänsten som går live redan nästa år kommer då alltså att innehålla hela utbudet från kanalerna – sport, film, drama, nyheter och mer.

För att få ta del av innehållet från alla kanaler kostar det mellan 25 till 40 dollar per månad.

Enligt flera källor kommer tjänsten att döpas till Unplugged och finnas som en del av Youtube.

“21st Century Fox channels under discussion include Fox Broadcasting, Fox News, FX, Fox Sports and National Geographic Channel, the people familiar with the matter say, while Disney-owned channels that could be part of the service include ABC, ESPN, Disney Channel and Freeform,” skriver Wall Street Journal. Enligt dem för också Google samtal med Walt Disney om att visa deras innehåll.

Att det här händer i USA är en mycket stark indikation på att det också kommer att hända i Europa och Sverige. Google har säkerligen redan idag samtal med våra svenska kanaler. Den här satsningen är ingen liten grej, utan ett monster som kommer att sluka linjär-tv i ett naffs.

> Läs mer här