Google vill bli din nya, fulländade mobila guide även till Live-TV

Google ska lansera en ny uppdatering till söktjänst, och utöka den med en TV-tablå. Men utöver möjligheten att hålla koll på TV-tiderna så ska man också kunna få reda på de appar och sajter som streamar det senaste avsnittet.

Uppgiften kommer från Googles egen blogg, där man också visar på hur tjänsten är tänkt att användas. Funktionen med TV-tablå för onlineinnehåll är inte helt ny, men den har i nuvarande form inte fungerat vidare bra.

Men enligt denna nya uppdatering så ska man nu kunna se sådant som sändningstider och kanaler för den eftersökta TV-serien. Man ska också kunna anpassa innehållet för att få Google att visa just “din” kabelkanal.

Google säger att funktionen är resultatet av en 55 procents ökning av sökningar på TV-relaterat innehåll på mobiltelefoner. Tråkigt nog för alla mobilanvändare så tenderar tjänsten att söka streaming- och hyrtjänsten knutna till Googles egna företag. Något inte helt nytt för sökmotorjätten, som just nu anklagas just för att utnyttja sin monopolställning för att försvåra för konkurrenter.

Läs mer: Googles Chrome når en miljard användare – men riskerar böter på 60 miljarder kronor

Det är också oklart om när uppdateringen kommer märkas, då releasedatumet heter “snart”. Men i samband med annonseringen så kom det också nyheter för annonsörer på Google. Med en ny funktion till DoubleClick ska man nu kunna leverera en mer personligt anpassad upplevelse till konsumenter inom såväl Livevideos som streamat innehåll.