Google uppmanar: Vill du nå yngre målgrupper ska du satsa på Youtube istället för TV

Google uppmanar annonsörer att lägga om 24 procent av sin TV-budget till Youtube istället för TV för att mer effektivt nå yngre målgrupper.

Google-chefen för Storbritannien och Irland, Elieen Naughton, kom med uppmaningen under tisdagens event som anordnades av Youtube i London.

“Annonsörer kommer nå sina målgrupper mycket mer effektivt genom att lägga till Youtube i sina medieplaner. Särskilt de som är svåra att nå, som 16-34-åringar” sa Elieen Naughton på scenen.

Tisdagens event var av det större slaget och lockade till sig runt tusen personer från marknads- och medieindustrin. För underhållningen stod Rita Ora och Robin Schulz, maten lagades av Youtube-stjärnor. Youtubes ägare Google betalade själva 1,5 miljoner dollar för eventet, säger en källa till Business Insider.

Efter eventet frågade Business Insider Naughton om Youtubes effekt jämfört med TV.

“Det beror på målgruppen. Om du är ute efter att attrahera 60-åriga män så kommer du förmodligen få en mycket större räckvidd på TV. Men om du spenderar 24 procent av TVs budget för att nå yngre människor, gör det på Youtube. Många yngre användare är nära mobilen hela tiden, så när de väljer att interagera med en Youtube-annons, så är det enbart användarens val. Och vi finner att valet ger högre engagemang”, svarade Eileen Naughton.